Яблучний пиріг «3 склянки». Дивовижно смачний!

Результат перевершить всі ваші очікування!

Цей дивовижно смачний, ніжний яблучний пиріг з манкою є стравою болгарської кухні. Якщо ви раптом подумали: «Як це так, пекти пиріг з манки!», поспішаю вас запевнити, що такий пиріг вас точно не розчарує. По-перше, сам кулінарний рецепт надзвичайно простий, не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок. По-друге, готується він не просто швидко, а дуже швидко. Ну і, нарешті, як я вже казала, він дивовижно смачний. Результат перевершить всі ваші очікування!

Яблучний пиріг

Продукти:

Крупа манна — 1 стакан
Борошно — 1 склянка
Цукор — 1 склянка
Розпушувач — 1,5 ч. ложки
Яблука — 5 шт середнього розміру
Лимонний сік — 3-5 ст. ложок
Молоко для заливки — 1 стакан
Як приготувати пиріг «3 склянки»:

1. Приготування цього пирога досить незвичайне, але результат буде чудовим. Для початку змішуємо всі сухі продукти: манку, борошно, цукор, розпушувач. Можна також додати дрібку солі, але я вважаю її тут зайвою,
2. Яблука необхідно натерти на крупній тертці — завжди роблю це за допомогою кухонного комбайна. Відразу ж, не зволікаючи, збризнути натерті яблука лимонним соком — інакше швидко потемніють.

3. Беремо форму для випікання змащуємо її маргарином або вершковим маслом, рівномірно висипаємо склянку нашого сухого тіста, накладаємо шар яблук, потім — знову суха суміш і яблука. На мою форму виходить три шари.

4. Перед тим як поставити пиріг в духовку, рівномірно заливаємо його склянкою дуже гарячого — прямо киплячого — молока, акуратно за допомогою ножа або виделки протикаємо пиріг щоб молоко дістало до нижнього шару.

5. Печеться цей пиріг близько 50 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Пиріг не традиційний, але на смак ніжний, з приємним яблучним смаком. Після охолодження чудово тримає форму, не розсипається. Приємного апетиту!

PS. Я знаю, що деякі господині не заливають пиріг молоком, а зверху покривають шаром протертого на крупній тертці вершкового масла (грам 100-150). Виходить теж дуже смачно. Але Ви можете спробувати обидва варіанти.

Але на цьому ми з вами не прощаємось, заходьте ще!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *