Готуємося до Маковія — пиріг з маком, який варто спробувати хоча б раз у житті!і

Таку смакоту ви точно повинні оцінити!

Напевно, складно знайти людину, яка не любить випічку з маком. Хрускіт макових зерняток просто чудовий. А в поєднанні з повітряним тістом смак виробів з маком стає ще краще. Не варто забувати і про корисні властивості маку. У його насінні присутні білки, вуглеводи, клітковина, вітаміни А, С, Е, групи В, фосфор, магній, калій, натрій, кальцій, селен, марганець, залізо, мідь і цинк. Макові насіння покращують травлення, лікують шлункові захворювання, а також позбавляють від безсоння,
нгредієнти:

Яйце — 4 шт.
Цукор — 1 скл.
Вершкове масло — 125 г
Мак — 1 скл.
Розпушувач — 1 ст. л.
Борошно — 1 скл.
Горіхи і родзинки за смаком
Приготування:

Проваріть мак у воді 5 хвилин. Накрийте каструлю кришкою. Дайте маку набрякнути. Через 20 хвилин процідіть його через сито.
В окремій ємності збийте жовтки з цукром і маслом. Всипте мак, борошно і розпушувач. Збийте білки до м’яких піків.
Акуратно введіть їх у тісто.За бажанням додайте родзинки. Викладіть тісто у форму, змащену вершковим маслом. Зверху присипте горіхами. Випікайте маківник в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *